Zo zou je Dan Bilzerian wel het beste kunnen omschrijven. Hij heeft alles waar een jongeman van droomt en gebruikt dit om de aandacht te trekken van vele mensen. Hij heeft bijvoorbeeld 270 duizend volgers op Twitter, 1.3 miljoen volgers op Facebook en 10 miljoen volgers op Instagram.

Maar waar is dit alles begonnen? Zijn vader, multimiljonair Paul Bilzerian was een succesvol zakenman. Helaas werd hij betrapt op fraude met aandelen en belastingontduiking en daarom heeft hij een tijdje in de gevangenis door moeten brengen. Ook heeft hij een groot deel van zijn vermogen terug moeten geven maar het is nog steeds niet duidelijk hoeveel hij nog achter heeft kunnen houden van zijn verworven kapitaal.

Maar laten we aannemen dat Dan Bilzerian niet de aard naar zijn vader heeft en dat hij het grootste deel van zijn vermogen eerlijk heeft verdiend. Zo wist het social media fenomeen meer dan 10 miljoen dollar te verdienen met een kaartspelletje, hij was stuntman en acteur in een aantal films en hij heeft ook het nodige binnengehaald als een gedurfde investeerder.

Al dit nobele werk heeft geleid tot: een indrukwekkende bankrekening, een atletisch lichaam, een mannelijk baardje en een heldhaftige mentaliteit.

Maar er is nog meer. Dan Bilzerian houdt ervan om zijn ervaring te delen op social media. Overal waar hij gaat en alles wat hij doet wordt gemeld op social media. In het begin vindt iedereen dit fantastisch maar na een tijdje wordt de eindeloze stroom van foto’s met halfnaakte vrouwen, snelle auto’s en wilde feestjes een beetje droevig.

Begrijp me niet verkeerd: hedonisme is zeker niet slecht maar als een volwassen man zich structureel bezighoudt met het delen van zijn ervaringen op social media dan begint het toch wel wat droevig te worden.

Maar ach, wie zijn wij om hierover te oordelen.

Wil je meer onderzoeken ontvangen? Geef dan je email op.

Naam

E-mail